College wil samenwerking schuldhulpverlening met Plangroep stopzetten

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk heeft de gemeenteraad voorgesteld om vanaf 1 april 2023 de schuldhulpverlening niet langer uit te laten voeren door Plangroep. Aanleiding hiervoor zijn een aantal incidenten die zich de afgelopen periode hebben voorgedaan, waarbij de kwaliteit van de dienstverlening ver achterbleef.

Begin 2022 kwam Plangroep al negatief in het nieuws toen in een uitzending van het consumentenprogramma Radar verschillende misstanden aan de kaak werden gebracht. Zo kwamen mensen vaak verder in de schulden dan dat er samen een uitweg werd gevonden.

Eerder trok de Advies Raad Sociaal Domein al aan de bel bij de gemeente. Dit gebeurde onder meer naar aanleiding van klachten vanuit de Stichting Vota (Vrijwillige Ondersteuning Thuis Administratie), een organisatie die inwoners die financieel in de problemen dreigen te raken preventief met tips en adviezen steunt.

Om dit voornemen mogelijk te maken vraagt het college structureel 55.000 euro beschikbaar te maken en extra op te nemen binnen de huidige begroting. Plannen rondom hoe de gemeente deze dienstverlening op wil gaan pakken binnen de huidige organisatie en de kwaliteit hiervan wil gaan borgen moeten nog verder worden uitgewerkt.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter