220.000 euro extra naar het armoedefonds

Het college van burgemeester en wethouders wil de inkomenstoets voor de energietoeslag verruimen, waardoor meer huishoudens in de gemeente het komend jaar in aanmerking gaan komen voor een eenmalige extra ondersteuning van € 1.300,-. Op dit moment ligt die norm op 120% van het bijstandsniveau, maar als het aan het college ligt wordt dit 140 %. Naar verwachting komen dan zo’n 400 gezinnen extra in aanmerking voor deze toeslag.

Vorig jaar ontving de gemeente Bodegraven-Reeuwijk 1,2 miljoen euro van het Rijk om gezinnen tegemoet te komen met een extra energietoeslag. Daarvan blijkt 202.000 niet gebruikt te zijn. Het college heeft de gemeenteraad voorgesteld dit bedrag toe te voegen aan het Armoede fonds.

Aanvullend voorstel

Aanvullend gaat het college binnenkort komen met een voorstel ter uitvoering van de motie die in het najaar door de gemeenteraad werd aangenomen rondom extra steun aan gezinnen in de gemeente die het financieel moeilijk hebben. Daarbij gaan de gedachten uit naar het opzetten van een klusteam dat gezinnen moet gaan ondersteunen bij het nemen van kleine besparende maatregelen, zoals ledlampen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter