Opening eerste expositie 2023 in het GroeneHartHuys

Zaterdag 7 januari is het nieuwe jaar inspirerend van start gegaan in het GroeneHartHuys in Bodegraven. Het kunstenaars viertal Ange Schoenmaeckers, Nicolette Oosterhof-Heemskerk, Lijda van den Dool en Maarten Abrahamsen beten het kunstzinnige spits af met de opening van de eerste expositie van het jaar. Tijdens de opening nam de Bodegraafse fotograaf Ap Quist het woord en belichten de verschillende kunstvormen en technieken die de komende werken te zien in de Bouwsteeg. Samen met zijn team is Quist verantwoordelijk voor het inrichten en organiseren van de exposities.

Ange Schoenmaeckers

Tijdens haar herstel van covid-19 herontdekte Ange Schoenmaeckers haar oude passie: het bewerken van glas. Voor haar werk gaat de Reeuwijkse glaskunstenaar iedere keer opnieuw opzoek naar verrassende kleuren en unieke vormen die ontstaan tijdens het verwarmen, smelten en verwerken van het materiaal. Het bijzondere aan het werk van Schoenmaeckers is dat zij in opdracht ook gedenksieraden maakt. Van as, maar bijvoorbeeld ook van moedermelk.

Maarten Abrahamsen

Maarten Abrahamsen hoeft in zijn woonplaats Noorden alleen maar buiten de deur te stappen om geïnspireerd te worden door de typisch Hollandse wolkenluchten, de seizoenswisselingen, het voortdurend veranderen licht, de schoonheid van het Nieuwkoopse plassengebied en de weidsheid van het omliggende polderlandschap. Abrahamsen, die ook docent is aan het Minkema-college in Woerden, werkt hoofdzakelijk met aquareltechnieken en voegt hier natuurlijke elementen aan toe, zoals riet, waardoor verrassende driedimensionale werken ontstaan.

Nicolette Oosterhof

Het werk van Nicolette Oosterhof is bijna fotografisch te noemen. De getalenteerde kunstenaar woont in Zevenhoven en heeft zich door de jaren heen gespecialiseerd in olieverf technieken en airbrush paint. Vooral dieren zijn een geliefd onderwerp in de schilderijen van Oosterhof, waarbij het vangen van het juiste licht haar grootste passie is.

Lijda van den Dool

Lijda van den Dool woont sinds kort in Driebruggen en heeft hier ook haar atelier. Het werk van de veelzijdige keramiste bestaat uit van klei vervaardigde objecten. Alledaags met, zoals ze zelf zegt, een vleugje humor. Haar kleurrijke en vrolijke werken hebben namen zoals ‘de zingende meisjes’ en nieuws gierig’. Inmiddels heeft Van den Dool mee gewerkt aan meerdere exposities door het hele land. Het is de eerste keer dat zij exposeert in Bodegraven.

Het GroeneHartHuys

De expositie van de vier kunstenaars uit het Groene Hart is t/m 8 februari te zien in het GroeneHartHuys Bouwsteeg 6 in Bodegraven. De openingstijden zijn dinsdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur of op afspraak: tel 06 – 53772519.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter