Muzieklessen OBK op scholen afgelopen najaar groot succes

Afgelopen najaar heeft Muziekvereniging OBK uit Driebruggen verschillende muzieklessen gegeven op de basisscholen in het dorp. Zo gaf de saxofoondocent van de vereniging lessen aan de groepen 6, 7 en 8 van deze scholen. Tijdens iedere les gingen de klassen aan de slag met een liedje waar tevens een muzikaal thema aan was verbonden. “Het was een feest om deze lessen samen te stellen en met de kinderen aan de slag te gaan”, liet de docent na afloop weten. Ook verschillende leerling muzikanten van de populaire muziekvereniging uit Driebruggen waren meegekomen om de lessen te ondersteunen.

Koffiebekertjes als muziekinstrument

Zo werd er uitgelegd wat het verschil is tussen koper- en houtinstrumenten en nam de docent iedere les een nieuw “instrument mee”. Zelfs koffiebekertjes werden ‘omgebouwd’ om te laten zien dat op het meest normale gebruiksvoorwerpen met een beetje fantasie muziek gemaakt kan worden.

Row Your Boat

De laatste les stond in het teken van dirigeren. Aan de leerlingen die in bezit waren van een muziekinstrument werd gevraagd deze van huis mee te nemen, want zonder orkest valt er nu eenmaal niets te dirigeren. Op het programma van dit miniconcert stond het bekende lied ‘Row Your Boat’, dat na de repetitie werd uitgevoerd op o.a. een meegebrachte Bugel, Trompet, Saxofoon, violen, dwarsfluiten en zelfs een Ukelele en een Djembé. Meezingen mocht natuurlijk ook en dat gebeurde uitvoerig. Zelfs in een tweestemmige canon.

OBK kijkt terug op een mooi en vooral geslaagd project en alle schouders gaan eronder om deze lessen in 2023 opnieuw te kunnen herhalen.

Oproep

Ben jij op zoek naar een leuke hobby voor het jaar 2023! Weet je dat muziek maken goed is voor de ontspanning en ontwikkeling. Dan is OBK Driebruggen op zoek naar jou! Heb je ooit een instrument gespeeld of zou je dat wel willen leren ( voor zowel jong als oud ) dan ben je van harte welkom.

Ga eens kijken op een van de uitvoeringen. Meer informatie is terug te vinden op de website: www.obkdriebruggen.com of ga naar de Socials.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter