Groene Hart Huys opent het jaar gezellig

Tijdens een goed bezochte nieuwjaarsreceptie in het Groene Hart Huys in Bodegraven werd het jaar 2023 vrijdagmiddag 6 januari feestelijk verwelkomd. Voorzitter Peter Blanken blikte in een korte toespraak terug op de successen van het afgelopen jaar en ging daarbij ook kort in op de uitdagingen die wat hem betreft de komende jaren opgepakt moeten gaan worden.

Blanken is trots op hetgeen binnen zo’n korte tijd is bereikt, waarbij vooral een grote vrijwilligers samen de mouwen oprolden om het voormalig restaurant in de Bouwsteeg om te toveren tot een uitnodigend pand midden in het centrum van Bodegraven, waar kunst, cultuur en lokale geschiedenis samen komen.

Wat de voorzitter betreft staat de toekomst vooral in het teken van een grotere diversiteit en inclusiviteit en van samenwerking. Niet alleen met de enorme verscheidenheid aan culturele organisaties en kunstenaars die de gemeente in alle kernen rijk is, maar nadrukkelijk ook met het Evertshuis. Het ontbreken van een cultuurbeleid en de gevolgen hiervan, heeft op dit moment de politieke aandacht van de gemeenteraad. “Een mooie moment om met elkaar te laten zien waar het Groene Hart Huys voor staat”, aldus Peter Blanken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter