Verbouwing bovenverdieping Stadsmuseum Woerden gaat van start!

Komende maandag start de verbouwing van de bovenverdieping van Stadsmuseum Woerden. Dit gebouw ademt geschiedenis, geschiedenis die in 2023 vorm krijgt in de nieuwe vaste presentatie ‘het Verhaal van Woerden’. Tot en met zondag 8 januari is boven de Romeinenpresentatie voor het laatst te zien. De komende weken zal de zolder worden leeggeruimd als opmaat tot een grootscheepse verbouwing. 
 

Tentoonstelling te zien t/m 5 maart, nu met gratis catalogus

De bovenverdieping mag dan dicht zijn, het museum blijft voorlopig gewoon open! De fascinerende tentoonstelling ‘(ON)PEILBAAR Water’ is nog te bezichtigen tot en met 5 maart. Omdat de zolder dan niet meer toegankelijk is, krijgen alle bezoekers tot en met die datum bovendien een gratis catalogus van die tentoonstelling (één per huishouden). 
 

Na 5 maart sluit het museum voor ongeveer twee maanden de deuren om de verbouwing mogelijk te maken. Begin mei gaan de begane grond en eerste verdieping van het museum dan weer open voor een bijzondere tentoonstelling over de Woerdense kunstenaar Cornelis Vreedenburgh. 

Het Verhaal van Woerden

Naar verwachting zal het museum de zolder eind juni heropenen met de fonkelnieuwe vaste presentatie waarin tien historische figuren tien thema’s inleiden die samen het ‘Verhaal van Woerden’ vertellen. De bezoeker wordt meegenomen door de hele geschiedenis van Woerden, vanaf de prehistorie tot aan nu. Dat gebeurt aan de hand van aansprekende objecten en beelden, zowel uit de eigen collectie als via bruikleen. En in een eigentijdse tentoonstellingsvormgeving.

Voor die tijd worden ook de klimatologische omstandigheden sterk verbeterd. Nu is het er in de zomer te warm en in de winter te koud. Dat is dus goed nieuws voor de energierekening van het museum, maar vooral voor de bezoekers en voor de collectie. 

Via de nieuwsbrief kunt u op de hoogte blijven, inschrijven kan via de website. Ook op Facebook en Instagram zullen geregeld updates over de verbouwing geplaatst worden. Volg het museum dus ook daar.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter