Nieuwe tentoonstelling Vermeer in Rijksmuseum

Nieuwe tentoonstelling Vermeer in RijksmuseumOp 10 februari start in het Rijksmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Vermeer. Nooit eerder was het mogelijk zoveel werken van Vermeer bijeen te brengen. Zeven schilderijen zullen voor het eerst voor het Nederlands publiek te zien zijn, waaronder het pas gerestaureerde Brieflezend meisje aan het venster.

Johannes Vermeer (1632-1675) leefde en werkte in Delft. Zijn werk is vooral bekend om zijn verstilde, introverte scènes binnenshuis, zijn ongekende gebruik van helder, kleurrijk licht en zijn overtuigende illusionisme.

Vermeer heeft met ongeveer 35 schilderijen, een opvallend klein oeuvre nagelaten. Omdat zijn schilderijen in collecties en musea over de hele wereld tot de topstukken behoren, wordt zijn werk slechts bij uitzondering uitgeleend.

Zelf zin om een Vermeer te schilderen? Volg dan de cursus Tekenen & schilderen: De mens als onderwerp. Voor meer informatie check hier.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter