(ON)PEILBAAR WATER

De komende maanden organiseert het Stadsmuseum een hele reeks aan interessante evenementen. Het aanbod is erg gevarieerd en loopt uiteen van workshops, performances en theedrinken met de kunstenaar tot soundsourcing in het Klooster. Dat laatste is een concert waarbij deelnemers liggend meegevoerd worden langs de geluidslandschappen van Rob Sweere. Een ervaring die tegelijkertijd meditatief en heel spannend is! We zijn blij dat we door de samenwerking met het Klooster Rob Sweere (één van de kunstenaars in de tentoonstelling) een podium kunnen bieden.

Natuurlijk zijn er ook instaprondleidingen over de expositie en het monumentale gebouw. Tenslotte start museummanager Arja van Veldhuizen met een serie online kunstkijk-lessen waarin ze iedere week een ander kunstwerk in de tentoonstelling onderzoekt met de groep. Kortom: voor ieder wat wils en vaak gratis of tegen een zacht prijsje!

(ON)PEILBAAR WATER te zien t/m 5 maart 2023

Water: in onze streek is het overal. Acht hedendaagse kunstenaars hebben zich erdoor laten inspireren en maakten er speciaal voor het museum een kunstwerk bij. 

Kunstenaars Lilian Cooper, Marianne Nannings, Elly Nederpeld, Elisabeth Schelvis, Leonie Schneider, Rob Sweere, Marinke van Zandwijk en Jinxiao Zhou bogen zich over de verwoede pogingen van de mens om water te controleren en te benutten, maar ook over haar gevaar en kracht. De geschiedenis van ons waterrijke land leert dat totale waterbeheersing een illusie is. Je vraagt je af: moeten we in plaats van de maakbare natuur niet streven naar leven mét de natuur en ruimte maken voor water?

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter