Het Kerstverhaal van Jacky van der Vlis

Het is inmiddels een traditie geworden. Ieder jaar vragen wij een aantal inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk hun favoriete Kerstverhaal voor te lezen. We zijn alweer aangekomen bij het laatste verhaal van de reeks. Dit keer leest Jackie van der Vlis voor. Sinds vorig jaar is zij de directeur van het cultureel centrum en theater het Evertshuis in Bodegraven.

Evertshuis

Het Evertshuis is sinds de oprichting (1989) gevestigd in de voormalige werkplaats van zaadhandel Turkenburg, destijds gelegen aan de Spoorstraat. In 2014 is dit pand grondig gerestaureerd en er is nieuwbouw aan toegevoegd. Dit resulteerde in een prachtig pand waarvoor de stichting al vele complimenten in ontvangst mocht nemen. De naam ‘Evertshuis’ dankt de organisatie aan notaris Everts. Deze liet een vermogen na aan gemeente Bodegraven met de bepaling dat dit besteed diende te worden aan een culturele voorziening. Hierop besloot de gemeente de eerder genoemde werkplaats te kopen en deze de bestemming te geven die het nu nog heeft: een centrum voor kunst, cultuur en educatie.

Het Evertshuis is méér dan een theater. Het is ook een dorpshuis waar stichtingen en verenigingen hun plek vinden, lokale bands oefenen, serviceclubs vergaderen en waar de lokale jeugd kennis maakt met kunst en cultuur.

Meer informatie over het Evertshuis is hier te vinden

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter