Delia Nap van de Jostiband leest haar kerstverhaal voor

Inmiddels is het een echte traditie geworden bij EDGH.nl. Bekende en minder bekende inwoners van het Groene Hart lezen hun favoriete kerstverhaal voor. Dit keer is Delia Nap onze verhalenvertellen. Delia is niet alleen lid van de wereldberoemde Jostiband uit Zwammerdam, Ze woont ook in de Parel in Bodegraven.

De Jostiband

De Jostiband is opgericht in september 1966 als muziekclub van de toenmalige Johannes Stichting te Nieuwveen. In 1974 verhuisden de bewoners van deze stichting naar Zwammerdam, dat sindsdien de thuisbasis van het orkest is. De naam van de verantwoordelijke zorginstelling is Ipse de Bruggen. De Jostiband telt circa 140 leden en is daarmee het grootste orkest ter wereld met uitsluitend muzikanten met een verstandelijke beperking.

Concerten vinden maandelijks plaats, meestal in Nederland, maar ook regelmatig in het buitenland. In 2003 werd het programma rond het Nieuwjaarsconcert van de Jostiband genomineerd voor de Gouden Roos. Eind 2008 was er een tv-show van de Jostiband ter gelegenheid van Sinterklaas genaamd ‘De Jostiband pakt uit’. Tijdens de Koningsvaart bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander op 30 april 2013 trad de Jostiband op vanaf een schip op het IJ te Amsterdam. Op 6 juli 2013 mocht het orkest meedoen aan een van de Vrijthofconcerten van André Rieu. Op 5 september 2016 gaf de Jostiband een groot jubileumconcert vanwege het 50-jarig bestaan van de band.

Hierbij traden ook artiesten op waaronder Guus Meeuwis, Gerard Joling, René Froger, en Ellen ten Damme. Dit evenement vond plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam. Koning Willem-Alexander was onder de toehoorders.[2] Het orkest werd opgericht door Wim Brussen, Hij had 40 jaar de leiding. Vanaf 1996 gebeurde dat samen met Lyan Verburg die de taak van orkestleider in 2006 geheel overnam. (Bron Wikipedia)

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter