De belofte aan het meisje, een kerstverhaal van Geert Kimpen

Inmiddels is het een echte traditie geworden bij EDGH.nl. Bekende en minder bekende inwoners van Bodegraven-Reeuwijk lezen hun mooiste kerstverhaal voor. Dit keer is het verhaal geschreven en voorgelezen door bestsellerschrijver Geert Kimpen. Geboren in België, maar al jaren woonachtig in Bodegraven. Succesvol en bekroond theatermaker. Zo werd Kimpen voor zijn debuutvoorstelling ‘Menelaos’ onderscheiden met de prestigieuze Prins Bernhard Prijs, maar in 2004 sloeg Geert zijn vleugels uit na een mysterieuze ontmoeting.

In juni 2004 zette een oude Russische kabbalameester Geert Kimpen op het spoor van Chaim Vital. “Jij moet dit verhaal schrijven“, zei hij. Geert Kimpen werd gegrepen door de raadselachtige levensgeschiedenis van deze kabbalist uit de 16de eeuw van wie de boeken nu pas hun weg vinden naar een steeds groter publiek. Van de ene dag op de andere verruilde hij zijn hectische bestaan als theatermaker voor de rust van de schrijftafel. Hij zegde hij al zijn theateropdrachten af om zich voltijds te wijden aan zijn ultieme zoektocht naar God. Met zijn vrouw en anderhalf jarig dochtertje reisde hij door Europa, Israël, Egypte, Turkije en Amerika en vond uiteindelijk God aan de ontbijttafel.

Dit resulteerde in het op ware feiten gebaseerde inspirerende levensverhaal van Chaim Vital: De Kabbalist. Van dit boek zijn inmiddels al 22 drukken verschenen en het werd aan 15 landen verkocht Zijn tweede roman verscheen bij De Arbeiderspers: De Geheime Newton. Met De Geheime Newton won hij de Paravisie Award 2009 voor “Meest inspirerende boek”. Hij maakte een nieuwe lezing om de achtergronden van de alchemistische weg van Newton nader toe te lichten “Maak goud van je leven”, waarmee hij opnieuw het hele land doorkruiste. Ook deze lezing werd een boek, zowel in een Happinez-versie, als in een boekeditie. In ‘Rachel, of het mysterie van de liefde’ verschijnt in 2011. Recent verscheen van zijn hand de indrukwekkende en inspirerende liefdesroman ‘Het meisje dat aan de oever verscheen’.

Tijdens de lockdown schreef hij samen met zijn Michelle Shanti het lockdowndagboek Het Liefdesvaccin. Over verbinding, liefde, gezondheid en vrijheid, in een wereld die zachter wordt in plaats van harder.’ Geert Kimpen en Michelle Shanti zijn schrijvers, uitgevers en liefdespartners. Het Liefdesvaccin’ is hun eerste gemeenschappelijke kind. Daarnaast geven Geert en Shanti regelmatig schrijversworkshops en begeleiden auteurs in hun ontwikkeling als schrijver.

Meer informatie over Geert Kimpen is te vinden op zijn website

Toon minder

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter