Als dank een schilderij van de ‘Nieuwkoopse Plassen’….

Tijdens de laatste raadsvergadering van dit jaar, woensdag 21 december, nam de gemeenteraad afscheid van Erik van Heijningen. Van Heijningen werd in september 2021 geïnstalleerd door de Commissaris van de Koning als waarnemend burgemeester nadat Christiaan van der Kamp vertrok naar een functie in het bedrijfsleven. Al bij zijn aantreden was duidelijk dat het om een tijdelijke bekleding van het ambt zou gaan.

Als afscheidcadeau ontving van Heijningen uit handen van de fractievoorzitter van de grootste partij, Jan Vergeer, een schilderij van de ‘Nieuwkoopse Plassen’, althans zo werd het cadeau met een grap geïntroduceerd door. Het ging natuurlijk om een afbeelding van de Reeuwijkse Plassen.

Ook de klimaatburgemeester Arthur van Dijk nam nog even afscheid van Erik van Heijningen. Zoals ook een klimaatburgemeester betaamt droeg Van Dijk daarbij een duurzame houten ambtsketen die hij dit jaar te leen heeft gekregen van een kunstenaar.

Hoogtepunten in woelige tijden

Van Heijningen kijkt terug op een periode vol hoogtepunten, ook al bevindt de gemeente zich in onrustige tijden. Zowel financieel als organisatorisch moet het College en de gemeenteraad de komende jaren flink aan de bak. Er liggen moeilijke politieke en bestuurlijke keuzes te wachten en de structuur binnen het ambtelijk apparaat maakt een belangrijke transitie door. Als interim man aan het roer heeft Erik van Heijningen hier een belangrijke aanzet voor gegeven.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter