Vroegere ‘Chinees’ Bodegraven wordt “iets moois voor starters”

Medio Invest BV, eigenaar van het voormalige Chinese restaurant Wilhelminastraat 8, herkent zich niet in de zorgen van de omwonenden dat er arbeidsmigranten in het pand worden ondergebracht. “Wij maken iets moois voor starters op de woningmarkt, ongeacht of dat arbeidsmigranten zijn of niet”. Volgens de woordvoerster van de vastgoedontwikkelaar heeft tot nu toe geen van de verontruste buren contact opgenomen om te informeren naar de toekomstige bewoning van het pand of geruchten daarover te checken. De Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) liet onlangs weten dat er geen sprake is van ‘verkamering’ of van een zichtbaar voornemen daartoe.

Gemeenteraadslid Merel van Dijk-Baak (GroenLinks) heeft aangekondigd in de gemeenteraadsvergadering van woensdag 21 december vragen te stellen over de verbouwing van Wilhelminastaat 8 en de daaruit voortvloeiende onrust. Wethouder Wonen Dirk-Jan Knol (CDA) benadrukte in de raadsvergadering van 30 november dat hij ernaar streeft zoveel mogelijk pandeigenaren in het dorpscentrum te verleiden mee te werken aan herhuisvesting (“liefst 100 procent”) van hun huurders in een toekomstig verzamelgebouw aan het Nespad bij de N11. Hij wees er toen op dat de samenstelling van de groep “internationale werknemers” verandert, wat doorwerkt in hogere huisvestingseisen die tot uitdrukking komen in de voorgenomen nieuwbouw.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter