Fred Delfgaauw in het Evertshuis, tovenaar met poppen

Al ruim 35 jaar zie ik héél veel verschillende theatervoorstellingen. Je onthoudt natuurlijk niet alles, maar wel datgene dat veel indruk maakt. Zo’n theatermaker die voor altijd op mijn netvlies zit is Fred Delfgaauw. Omdat hij zo prachtig verhalen kan vertellen. En daar draait het om in het theater. Hij verstaat de magie van verbeelding. Het zaallicht gaat uit en je bent in een andere wereld.


Deze man is een tovenaar, hij brengt zelfgemaakte poppen tot leven. Deze poppen worden echte personages. Het is in één woord wonderschoon wat je voor je ogen ziet gebeuren. Ik schrijf dit pleidooi, vanuit mijn passie voor theater. Dit is weer zo’n voorstelling waarbij ik van de daken wil schreeuwen: KOM KIJKEN.


Fred speelt zijn nieuwste voorstelling Broos bij ons in het Evertshuis. De Volkskrant schreef over hem: ‘Delfgaauw is niet uit te leggen. Je MOET hem zien, je MOET hem meemaken’. In Coronatijd liep Fred een half jaar mee in een zorginstelling. Hij verzamelde verhalen van mensen die hun laatste fase van het leven ingaan. Verrassende en ontroerende verhalen zijn het. Verhalen van leven en streven, van zwaarte en lichtheid.
Zoals Fred het zag: Iedereen wil oud worden, niemand wil het zijn. Broos is een theatrale ode aan deze oude mensen en hun levenskracht.
En een eerbetoon aan degenen die hen zorg bieden.

Ik hoop ook dit keer dat ik u heb kunnen overtuigen.
De voorstelling speelt op donderdagmiddag 22 december, om 15.00 uur.
Graag tot ziens.


Voor tickets: https://www.evertshuis.nl/fred-delfgaauw-broos

Jackie van der Vlis

Directeur Evertshuis

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter