Verlies met opgeheven hoofd voor Vriendenschaar 1

Op de laatste korfbalzaterdag van het jaar werd door Vriendenschaar 1 gespeeld tegen favoriet voor het kampioenschap Animo 1. Niet alleen omdat zij tot nu toe alles wonnen – dat deed ook Vriendenschaar – ook omdat zij tot zaterdag iedere wedstrijd gemiddeld 30 keer scoorden en beschikken over drie heren met hoofdklasse-ervaring of hoger. Eén van hun heren speelde vorig jaar nog in de Korfbal League, eerder bij DVO, vorig jaar bij Oost-Arnhem.

Animo startte zoals verwacht scherp, met zuivere heren die de korf wel wisten te vinden. Toch ging de stand gelijk op. Na zo ongeveer een kwartier stond het 7-8. Net voor rust had Animo een run van zes doelpunten op rij, wat bij rust zorgde voor een stand van 8-14.

De eerste helft werd door de Bodegravers wat onrustig gespeeld, taak voor de tweede helft was dus: spelen met wat meer ontspanning. Maar niet de strijdlust verliezen. En dit lukte. Vriendenschaar was feller dan Animo na rust. Zo liep de achterstand terug naar 12-15.

Ondanks goed verdedigend werk aan Bodegraafse kant, wist Animo weer een run te maken, zoals waarschijnlijk alleen zij dat kunnen in deze poule. Zo stond het einde tweede helft toch weer 13-20. De slotfase was echter voor Vriendenschaar. De stand liep weer terug, ditmaal tot 19-23, met nog een mooie buzzerbeater door Eva Hoogendoorn. Eindstand: 20-23. Een verlies dat met opgeheven hoofd gedragen kan worden. En wie weet wat de uitwedstrijd volgend jaar maart gaat brengen.