Brons voor Anja Ruven

Op 17 en 18 december stonden diverse mensen op meerdere plekken op de schaats, het natuurijs was goed genoeg om op menig sloot een baantje op de schaatsen te zwieren. Datzelfde weekend vond in Amsterdam de Nederlandse kampioenschapen ijszwemmen plaats. De dagen voor de wedstrijd was er flink wat inspanning nodig om het zwemwater ijsvrij te maken en houden voor de zwemmers.

Anja Ruven, trainster en master bij de afdeling synchroonzwemmen van BZ&PC, woonachtig in Zwammerdam, kwam op zaterdagochtend uit op de 1000 meter vrijeslag ijszwemmen voor dames. Na een medische check-up en briefing werd de wedstrijd in het ijskoude water gezwommen. Het was de eerste keer dat Anja deelnam aan deze openwaterwedstrijd en met goed resultaat met een tijd van 17:25,26 mocht zij plaats nemen op het ere schavot om de bronzen medaille omgehangen te krijgen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter