Zie ik je nog op het dorp?

‘Een dorp zonder winkels is als een kerstboom zonder verlichting’ (citaat) Sterk gestegen energieprijzen, stijgende inkoop- en kostprijzen, personeelstekort en gestegen loonkosten. Steeds meer winkeliers sluiten hun deuren omdat ze het niet meer kunnen bol werken. Ook de cijfers laten zien dat nog maar weinig retailers vertrouwen hebben in de toekomst. Maar hoe ziet het dorp eruit als veel winkels zijn verdwenen en winkelstraten er verlaten en naargeestig bij komen te liggen.

Voor de consument draait het vaak om de gunfactor. De slager en cadeauwinkel om de hoek of het veronderstelt koopgemak bij de internetgigant. De dringende oproep om lokaal te winkelen is dus zeker niet zonder reden. De concurrentie van webshops is voor veel ondernemers ‘killing’ en inwoners zien vaak over het hoofd dat lokale ondernemers ook zorgen voor de leefbaarheid van een dorp. De grote internetjongens sponsoren nu eenmaal niet het lokale ‘Oranjefeest’ of plaatselijke sportvereniging.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter