Warmte, koffie en verse soep

Het is koud buiten….,maar niet alleen buiten. In heel veel huishoudens staat de thermostaat wat lager maar er zijn ook nog te veel huishouden waar de temperatuur bewust maar vooral uit noodzaak nog veel lager staat. De energiekosten nemen bij veel huishoudens een té grote hap uit het budget en dus gaat men noodgedwongen besparen op de stookkosten en zit men in een dikke trui onder een deken op de bank.

Wijkteam Bodegraven Zuid heeft i.s.m. het Huis van Alles het initiatief genomen om deze mensen een warme plek te bieden, gezelligheid, een goed gevulde verse kom soep met wat brood en een een kopje koffie of thee. Dit alles zelfs zonder kosten; het wijkteam biedt dit aan. 

Het Huis van Alles aan de Vromade, (achter de sporthal), wordt hiervoor opengesteld. Hier is voldoende ruimte, het is er behaaglijk warm en er kan ook volop gekookt worden en iedereen die even wat warmte zoekt is van harte welkom.

Het wijkteam heeft inmiddels veel mensen benaderd en iedereen is erg enthousiast. Maar dat is niet voldoende; het wijkteam kan dat niet alleen. 

Om zoiets te laten slagen zijn er vele vrijwilligers nodig die bereid zijn om bv een paar keer per maand een aantal uur daar aanwezig te zijn om koffie te schenken, een praatje te maken of aan te horen of wellicht zelfs een pannetje soep te maken. Heeft u tijd en zin om hierbij een handje te helpen of wat te sponsoren? 

Help dan mee; bel dan met Marcel Bosch 0653277904 of stuur een email aan info@wijkteambodegravenzuid.nl.

Ergens moet er een begin zijn en er is besloten om rustig te starten op woensdag 21 december tussen 1100 en  1400 uur en ook de woensdag daarna, dus 28 december. Meer informatie kunt u vinden op; https://huisvanalles.nl/bodegraven/

Zodra er voldoende belangstelling is en er genoeg vrijwilligers zijn dan kan in januari het aantal dagen en de openingstijden flink worden uitgebreid.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter