Vriendenschaar 1 nog altijd op winnende trein

Zaterdag 10 december: tijd voor de derde ronde in het zaalseizoen 2022/2023 voor de Vriendenschaar-selectie. Vriendenschaar 2 reisde af naar De Lier om het op te nemen tegen Valto, die nog altijd onderaan stonden met 0 punten. Het was een moeizame wedstrijd, van beide kanten, maar de Bodegravers wisten uiteindelijk te winnen met 14-17.Later op de dag was het tijd aan Vriendenschaar 1 om het in Oud Gastel op te nemen tegen Juliana, pas sinds eerste helft veld dit jaar een ‘bekende’ tegenstander te noemen. Toen werd er – in de stromende regen – gewonnen met 12-19 door Vriendenschaar.

Tijd voor nog een keer winst, zou je zeggen! Maar daar dachten voornamelijk de heren van Juliana in de beginfase van de wedstrijd anders over: zij scoorden een heel hoog rendement in de schoten van grote afstand, en zo liep de stand de eerste minuten gelijk op.

Maar de Bodegravers bleken het geluk aan hun zijde te hebben met vaste speler van 1 Tijn van den Hoogenband, die enorm zijn dag had, en al in de eerste helft acht goals wist te scoren. Zo stonden ze bij rust toch nog 10-16 voor. Na rust startte Juliana, ondanks het spel met schotklok, toch met de tactiek die zij ook op het veld hadden ingezet: achterverdedigen. Dit haalde het tempo uit het spel, maar zorgde er niet voor dat Vriendenschaar de voorsprong liet verkleinen.

Eerder genoemde Tijn van den Hoogenband wist uiteindelijk nog drie goals meer te maken, en scoorde zo uiteindelijk maar liefst elf goals. Een knappe prestatie. Het hele team van Vriendenschaar speelde scherp en met klasse, wat resulteerde in een ‘publiekswissel’ voor de laatste minuten: het gehele vak van Tijn van den Hoogenband werd gewisseld voor een vak van Vriendenschaar 2. Ook zij wisten, via Louise Kevelam en Lars Boot, direct nog twee goals te maken. Eindstand: 15-26, een ruime overwinning voor de Bodegravers.

Al sinds september dit jaar zit Vriendenschaar 1 op ‘de winnende trein’. Iets om heel trots op te zijn. Die winnende trein zou volgende week zomaar eens – tijdelijk – gestopt kunnen worden, want dan speelt het team thuis tegen Animo 1, absolute favoriet voor het kampioenschap, met gemiddeld 30 goals per wedstrijd. Een mooie wedstrijd wordt het hoe dan ook!