Helmduiken in de Kuil

Donderdag 8 december was Kees de Jonge van de Helmduiker te gast bij de Bodegraafse Onderwatersport Vereniging Aquafauna. De uit Helmond afkomstige helmduikliefhebber startte in 2002 met het Dutch Diving Project, waarmee hij de grote promotor in ons land werd van het duiken met een gegoten bronzen helm. De helm weegt ongeveer 24 kilo en daardoor zijn loden gewichten niet nodig bij het duiken.

Om de leden van de vereniging te laten ervaren hoe het voelt om met helm te duiken had de Jonge twee bronzen helmen en 1 plastic helm meegenomen. Dankzij perslucht werd het mogelijk om vrij over de bodem van het zwembad te wandelen. Een unieke ervaring die je niet vaak tegenkomt in het Bodegraafse zwembad.

Zwemmen bij Aquafauna

Aquafauna is de Bodegraafse Onderwatersport Vereniging. Iedere donderdagavond wordt er in zwembad de Kuil in Bodegraven gesnorkeld en gedoken. Het ‘eerste uur’,  van 20:00 tot 21:00 uur, is voor de jongere snorkelaars van de vereniging. We trainen voor extra conditie en het verbeteren van de snorkelvaardigheden. Vaak wordt het uur afgesloten met een spel.

Tijdens het ‘tweede uur’ zijn de oudere leden aanwezig voor duiken en conditietrainingen.

Meer informatie is terug te vinden op de site https://www.aquafauna.nl/

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter