De stad heeft het platteland ‘knetterhard’ nodig

Dat is het heldere standpunt van de burgemeester van Gouda, Pieter Verhoeve, als antwoord op de vraag van EDGH.NL over de toekomst van Gouda midden in het Groene Hart. Volgens Verhoeve heeft de stad in de geschiedenis al meerdere malen voor grote uitdagingen gestaan. Dat is nu niet anders, maar de oplossing ligt zeker niet in het benadrukken van de tegenstelling tussen het platteland en de stad. Maar vooral in de samenwerking.

De schoonheid van het Groene Hart in het algemeen en die van Gouda in het bijzonder is magisch. Dus waarom bijna 2.000 kilometer rijden naar Sienna in Toscane? Met huilende kinderen achter in? Kortom hoog tijd om die veelkleurige stad op slechts 18 vierkante kilometer te ontdekken, volgens de burgervader.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter