Bewoners boos over weghalen bruggetje en roepen gemeente op niets te doen

Het idyllische bruggetje op de Zwanebloem in Bodegraven is wegbebezuinigd door de gemeente tot grote onvrede van de bewoners. Men is vooral verbaasd dat een andere brug wel mag blijven en zelfs deze zomer vervangen wordt. “Dus binnenkort: geen wandelaars met en zonder hond, geen schoolgaande kinderen, geen vissende jongeren en geen verliefde paartjes op ‘onze’ brug. Maar wel een doodlopende, mogelijk verpauperde, steeg.” Volgens het actiecommité dat zich inzet tot behoud van de brug zijn er zijn veel rationele redenen waarom het onlogische is juist ‘ons bruggetje’ weg te halen. Zo zijn er nooit telling geweest over het gebruik.

De gemeente erkent het probleem en heeft in een verklaring aangegeven dat de brug ook niet op instorten staat. Integendeel. Maar “omdat we toch bezig zijn, is het het goedkoopst om hem nu ook weg te halen” is het antwoord van de gemeente.

Beste wethouder en gemeenteraadsleden. Willen jullie bezuinigen? DOE DAN NIETS! Dat is het goedkoopst. Dan houden wij ons bruggetje. Mochten we zien dat er iets gaat verzakken dan hangen we rode afzetlinten voor de brug en melden we het u., luidt de oproep van het comité. Wellicht is dan de tijd gekomen om het bruggetje weg te halen.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter