Alweer de derde Green Heart Ice Swim in Reeuwijk

Op 4 en 5 februari 2023 organiseren de Surfplas Ice Swimmers voor de derde keer de ‘Green Heart Ice Swim’. Na twee Corona winters zijn we heel blij dat we nu weer een wedstrijd kunnen organiseren. De ‘Green Heart Ice Swim’ is een ijszwemwedstrijd. Hierbij wordt er gezwommen in hopelijk zo koud mogelijk water. De locatie is de Surfplas, onderdeel van de Reeuwijkse Plassen.

De deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 50, 100, 250, 500 en 1.000 meter vrije slag en de 50 en 100 meter schoolslag. Tevens is er een 4×100 meter vrije slag estafette. Het programma begint op beide dagen om 10.00 uur en duurt tot 16:00 uur. De uitvalsbasis is het clubgebouw van Windsurfclub Reeuwijk.

Extreme sport

IJszwemmers zwemmen zonder wetsuit, dus alleen in zwembroek of badpak. Daardoor is IJszwemmen een extreme sport die veel vraagt van de deelnemers, zeker bij langere afstanden. Zwemmen mag ijszwemmen genoemd worden wanneer de watertemperatuur onder de vijf graden is.

Voor meer informatie en inschrijven, kijk op Facebook en zoek Green Heart Ice Swim of de website https://greenhearticeswim.jouwweb.nl. Of kijk op de website van de IISA, www.internationaliceswimming.com.

Voor sponsoring, interviews en vragen kan er contact worden opgenomen met Arthur van Dijk, voorzitter Green Heart Ice Swim. info@greenhearticeswim.nl , +31 (0) 6 514 222 29

Over Surfplas Ice Swimmers

Surfplas Ice Swimmers is een enthousiaste groep zwemmers die het hele jaar door zwemmen in de Surfplas, onderdeel van de Reeuwijkse Plassen.

Er wordt ook op andere locaties gezwommen, zoals in de Oude Rijn. In de zomer worden er ‘meters gemaakt’. In de winter gaat het om de uitdaging van zwemmen in koud water.

Het lichaam en de geest krijgen het tijdens het ijszwemmen zwaar te voorduren, maar beiden komen er sterker uit. Naast de uitdaging speelt gezelligheid een belangrijke rol.

Begin 2018 won het estafetteteam van de Surfplas Ice Swimmers een zilveren medaille op het Open Nederlands Kampioenschap IJszwemmen op het onderdeel 4×100 meter estafette.

Over IISA

De IISA heeft als doel het ijszwemmen te ontwikkelen door het promoten van 1 km evenementen. Verder wordt er in internationaal verband gewerkt aan het opstellen van regels, veiligheid en procedures. Tevens wil de IISA ijszwemmen tot een olympische sport ontwikkelen

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter