Subsidie inbraakpreventie 

In de tweede helft van het jaar vinden de meeste woninginbraken plaats en dat is niet gek. Er zijn minder mensen op straat en de duisternis zorgt ervoor dat inbrekers onopvallend hun slag kunnen slaan. Om het aantal inbraken te verlagen heeft de gemeente een subsidieregeling ingesteld, voor inwoners die maatregelen treffen om hun koopwoning nog beter te beveiligen.  

Subsidieregeling 

Heeft u na 1 oktober inbraakwerkende maatregelen in de vorm van hang en sluitwerk voorzien van het SKG-keurmerk aangeschaft, of wilt u dit binnenkort gaan doen? Vraag dan een subsidie aan. Aanvragen kunt u indienen van 2 januari tot en met 15 januari 2023. De subsidie bedraagt 50% van de gemaakte kosten met een maximum van 200 euro. Bekijk voor meer informatie de geldende voorwaarden. 

Foto Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Laat een bewoonde indruk achter 

Ook met goed hang en sluitwerk, blijft het verstandig om een bewoonde indruk achter te laten, als u een avond op pad gaat. Zorg voor voldoende licht in de woning, door gebruik van een tijdschakelaar en vergeet ook de buitenlamp niet. Blijft u langer weg? Vraag dan uw buren om een oogje in het zeil te houden. Bel bij verdachten situaties 112. Snel alarm slaan betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken. 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter