Lancering website Steffie over energie in makkelijke taal

Steffie, de provincie Zuid-Holland en de Woonbond lanceerden op vrijdag 2 december de nieuwe website Energie.steffie.nl bij Oneplanet – Museon in Den Haag. De website is feestelijk geopend door ervaringsdeskundigen met een beperkte zelfredzaamheid en met, gedeputeerde voor onder meer Energie en Communicatie, Berend Potjer. Op deze website staan in makkelijke taal informatie over de energietransitie, tips om energie te besparen en een leuk bespaarspel.

Waarom deze website?

Wat is er aan de hand met energie in Nederland? En waarom is de energierekening zo hoog? Steffie legt uit wat er met energie gaat gebeuren en hoe je met kleine makkelijke veranderingen aan je huis en gedrag energie kan besparen. En als je alle tips hebt bekeken kun je in een huis oefenen en op zoek naar de mogelijkheden om energie te besparen. Want iedereen moet mee kunnen doen. In samenwerking met de Woonbond, de belangenvereniging van huurders, willen we er voor zorgen dat dit moeilijke onderwerp goed wordt uitgelegd.

Wie is Steffie?

De vriendelijke webhulp Steffie van Steffie.nl wordt gemaakt voor en door mensen met een verstandelijke beperking. Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. Bijvoorbeeld digitale vaardigheden, museumbezoek, daten, DigiD, de OV-chipkaart en een bezoek aan de huisarts. En nu dus ook energie en energiebesparing.

Ervaringsdeskundige Freek: “Dit wist ik dus niet: ik had meubels voor mijn verwarming staan en het gordijn hing over de radiator. Maar je verwarming werkt het beste als de warmte goed in je huis kan komen. Steffie legt op een leuke manier met een spel uit wat ik zelf allemaal kan doen om energie te besparen. Blij mee!”

Welke rol heeft de provincie?

Als provincie vinden we het heel belangrijk dat de energietransitie voor iedereen toegankelijk is. Maar hoe realiseren we dat ook bewoners in een kwetsbare positie kunnen profiteren van de energietransitie? De energietransitie is immers pas klaar als iedereen meedoet! De website Steffie draagt daar in ieder geval aan bij.

Mocht je iemand kennen die de uitleg van Steffie over energie erg handig zou vinden, verwijs dan door naar de website Energie.steffie.nl.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter