Zet je licht aan!

In het kader van verkeersveiligheid ging wethouder Robin Kersbergen vrijdag 9 december om 12.00u aan de slag met de krijtspuit en spoot groot de uiting “Zet je licht AAN” op het wegdek van Hortemansdijk, hoek Lecksdijk in het Reeuwijkse Plassengebied. Hierna overhandigde de wethouder het sjabloon aan Susanne van Dijk van het wijkteam Plassengebied. Het wijkteam gaat het sjabloon op meerdere punten in het Plassengebied gebruiken en herhalen

Zien en gezien worden

Zien en gezien worden, dat is waar het om draait in deze actie. Vaak hebben fietser nauwelijks door hoe slecht zichtbaar ze zijn. Een op de vijf fietsers krijgt te maken met een ongeluk in het donker. Vrijwel altijd is de oorzaak slechte fietsverlichting.

Ook in het donkere Plassengebied is het zaak dat fietsers zorgen dat ze goed zichtbaar zijn. Veel schoolgaande jeugd, forenzen op de fiets en bewoners van het Plassengebied fietsen dagelijks op de smalle wegen van het Plassengebied. In het donker zijn ze soms lastig te zien voor het overige verkeer. Het is daarom belangrijk dat fietsers zichzelf goed laten zien. Het Wijkteam Plassengebied onderschrijft dit belang en vroeg de gemeente om mee te denken.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter