Sinterklaasconcert in Evertshuis groot succes

Het was een groot muzikaal feest afgelopen zaterdagmiddag, in de hal van het Evertshuis. Zo’n 30 jonge muzikanten en enthousiaste volwassen spelers zetten hun beste beentje voor in het Sinterklaasorkest van het Muziek Collectief Bodegraven-Reeuwijk. Er was in de les al hard geoefend, en dat was goed te horen! Viool, piano, blokfluit, dwarsfluit, trompet, klarinet, cello, harp en slagwerk waren goed vertegenwoordigd. Zo waren er maar liefst 5 harpen, 3 keyboards en de vleugel met achter elk meerdere jonge pianisten, en 8 violisten te horen. Iedereen mocht meespelen, dus ook muzikanten van buiten het MCB.

Onder leiding van MCB trompetdocent en dirigent Henk Buurman, werd eerst samen gerepeteerd. Daarbij liep de spanning al hoog op….zou de goede Sint wel komen?

Na een pauze met pepernoten en limonade werden al zingend en spelend de liedjes weer ingezet. En met succes, want om 15:00 uur meldde de Goedheiligman zich, vergezeld door een Piet. Sint genoot van de liedjes die speciaal voor hem ten gehore werden gebracht en waagde het zelfs om even zelf te dirigeren. Het publiek mocht meezingen en deed dat uit volle borst. 

Kortom, een geslaagde middag waaruit weer blijkt: muziek verbindt en maakt blij! En wat fijn dat het weer kon, samen met de toegestroomde ouders, opa’s, oma’s en andere belangstellenden.

Het Sinterklaasorkest is een jaarlijkse activiteit van het Muziek Collectief Bodegraven-Reeuwijk (MCB), het docentencollectief dat lessen verzorgt in het Evertshuis. Hierbij zijn alle muzikanten welkom! Wilt u op de hoogte gehouden worden? Stuur dan even een berichtje via onze website.

www.muziekcollectiefbodegraven.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter