Sint en piet op bezoek bij de Speel- en Werkhoeve

Na spannende weken is Sinterklaas vandaag ook op De Speel- en Werkhoeve langs geweest. De afgelopen dagen is er volop geknutseld, gezongen, gegymd en gedanst op school. De rommelpieten hebben een rommeltje gemaakt en de schoenen gevuld. De strooipieten hebben de hele school op stelten gezet. En afgelopen vrijdag hebben de leerlingen opgetreden tijdens de speciale Sinterklaaseditie van podiumkunst. Maar het is altijd spannend of Sint ook op school aankomt.

Gelukkig kwam hij in zijn prachtige rode autootje aanrijden op het plein. Sinterklaas was keurig op tijd maar de directeur juf Martina was nergens te bekennen. Heel vreemd. Ze kwam – veel te laat- samen met juf Sanne aanrennen met twee grote koffers. Ze hadden het zo koud in Nederland en wilden mee naar Spanje. De bikini’s en zonnebrandcreme zaten in de koffer. Helaas vond Sint dat niet zo’n goed idee en de kinderen ook niet. Dus dat plan ging niet door.

Sint had wel een tip: van dansen krijg je het warm. Daarom hebben we maar een dansje gedaan op het plein. Sinterklaas heeft alle onderbouwklassen bezocht en kadootjes gegeven. De leerlingen uit groep 5 tot en met 8 hebben de Sint geholpen en prachtige surprises met gedichten gemaakt. Een heel gezellige dag op school.  Met dank aan Sinterklaas en de Ouderraad. 

Foto’s: Esther Noordergraaf

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter