Boterletterrace afsluiter zeilseizoen

Het laatste weekend voorafgaand aan Sinterklaas zeilden dit jaar rond de 180 zeilboten uit verschillende klasses de Boterletter race. Al meer dan 55 jaar worden deze wedstrijden georganiseerd door de Rotterdamsche ZeilVereniging (RZV). Iedere deelnemer krijgt een echte boterletter. Het wordt beschouwd als de afsluiting van het zeilseizoen, het veld is wel alleen toegankelijk voor de ervaren wedstrijdzeiler.

Ook RZV Gouda werd vertegenwoordigd door onze Optimisten zeilers Puck Habets en Thijmen Kremers. Beetje wind, veel windvlagen. Geen regen wel heel erg koud, door de Nooroostenwind lag gevoelstemperatuur onder nul. Dik ingepakt hebben ze alle 4 de races uitgevaren. Thijmen eindigde op een mooie 5e plek, Puck op plek 36 van de 60. Goede prestaties!

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter