Het Gouds geboortebos is weer een stukje groter

Het Gouds geboortebos is weer 9 bomen rijker! Donderdag 24 november zijn er voor 9 pasgeborenen geboortebomen geplant in de Oostpolder. Ouders, grootouders, broertjes en zusjes werden feestelijk onthaald door Michel Klijmij-van der Laan, wethouder Klimaat en Duurzaamheid. Daarna onthulden ze samen het unieke geboortebord met de namen van de (klein)kinderen.

Een geboorteboom drukt symbolisch uit dat elk kind in een gezonde groene wereld moet kunnen opgroeien. Daarom is in Gouda een gebied aangewezen waar komende jaren een Gouds geboortebos zal groeien. Het Gouds geboortebos is vrij te bezoeken.

Geboorteboom aanvragen

Voor ieder in Gouda geboren kindje kunt u een geboorteboom aanvragen. Ook grootouders kunnen een verzoek indienen. Dat kan tussen 1 september en 31 augustus. Jaarlijks worden er negen bomen geplant; zijn er meer inschrijvingen, dan wordt er geloot. De bomen worden in het najaar geplant tijdens een feestelijke bijeenkomst. Meer info en aanmelden op de Geboorteboom pagina.

Foto: Astrid den Haan

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter