Huisvesting arbeidsmigranten nog ingewikkelder

De behandeling door de gemeenteraad van het plan van ‘We Living’ en De Vries&Verburg voor een accommodatie die plaats biedt aan 100 arbeidsmigranten langs het Nespad (tussen Mc Donald’s en de N11) gaat er woensdag 30 november niet eenvoudiger op worden, nu ook drie voormalige leden van de klankbordgroep, die de planvorming begeleidde, zich in de discussie hebben gemengd via een brief aan de raad.

Volgens deze drie – Levi Hoogendoorn, Marcel Bosch en Rina Hampel – biedt het plan geen oplossing voor de problemen rond huisvesting van arbeidsmigranten in het centrum van Bodegraven, waaronder overlast voor omwonenden. Gedwongen verhuizing is niet mogelijk, zoals wethouder Dirk-Jan Knol (CDA) te kennen gaf in de vergadering van de raadscommissie Ruimte op 16 november. Ook zou het plan geen recht doen aan de wens van de gemeenteraad om ruimte te scheppen voor huisvesting van jongeren, starters en spoedzoekers.

De briefschrijvers willen dat de gemeenteraad het initiatief houdt. Men vreest dat de raad met aanvaarding van het voorstel van burgemeester en wethouders de “complete regie” over de huisvesting van migranten uit handen geeft. Zonder de nodige sturing in de toekomst zou de beoogde bouwlocatie kunnen uitgroeien tot een ‘ghetto’ voor 300 tot 400 bedden in plaats van de 100 waarvan nu sprake is.

nespad
foto @digitalebodegraafsekrant

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter