Winterzeilen: supermooi en rustig op het water

Zeilen doe je in de zomer. Het seizoen begint met Pasen en eind oktober is het echt wel klaar. Dat is hoe de meeste mensen met zeilen omgaan. Het kan ook anders. Zeilen in de winter is supermooi, het is erg rustig op het water, de atmosfeer is heel anders waardoor het een unieke ervaring is.

Bij GWV Elfhoeven blijven de valken deze winter in het water t.b.v. winterzeilen: recreatief en wedstrijdzeilen zolang de weersverwachting is dat het niet te lang gaat vriezen.


Als de weersomstandigheden gunstig zijn, niet harder dan vijf beaufort en geen ijs in de plas, kan er gezeild worden. Zeven zondagen tot aan Pasen hebben we hiervoor uitgekozen. Je kunt meedoen met een wedstrijdboot (eenmans of meermans) of met een toerboot. Inschrijven kan via de site van Elfhoeven: www.elfhoeven.nl

De eerste start van de dag zal ergens tegen 11.00 uur zijn, het clubhuis is om 10.00 uur open.

Het dagprogramma ziet er als volgt uit: na twee wedstrijdjes zoeken we even de wal op voor een lunch en na de lunch doen we nog twee tot drie wedstrijdjes. Dan kan iedereen op tijd zijn boot weer opruimen en de wedstrijd ‘evalueren’.

Het clubhuis is om 10.00 open en de eerste start van de dag zal ergens tegen 11.00 uur zijn voor de meermans en de toerklasse. De Eenmansklasse start alleen in de middag. Voor meer informatie of vragen neem contact op met: info@elfhoeven.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter