Benja Bruijning in spannende toneelmonoloog: Een Leven komt naar Theater Castellum

Gewapend met een persoonlijke en ontroerende tekst van schrijver Nick Payne, staat Benja Bruijning voor het eerst solo op het toneel in een regie van Olivier Diepenhorst

A Life is niet zomaar een toneelstuk, het is een persoonlijk relaas van de schrijver waarin hij ingaat op twee grote levensgebeurtenissen die zich in zijn leven kort na elkaar afspeelden: de geboorte van zijn dochter en het overlijden van zijn vader. Benja werd gegrepen door het verhaal. Ook in zijn leven ging het verlies van zijn vader samen met zelf vader worden. Hij kreeg toestemming van de schrijver het stuk zelf te vertalen. 

“Acteur Benja Bruijning overtuigt in zijn eerste solovoorstelling ‘Een leven’.” 

de Volkskrant ★★★★ 

Benja zegt hierover; “Hoe dood en nieuw leven je plotseling in een nieuwe fase werpen, waar je tegelijkertijd wel én niet klaar voor bent, domweg omdat het nieuw is, dat vind ik prachtig verwoord in A Life. Een leven lang ben je een zoon en opeens wordt er iets anders van je verwacht.” 

In Een leven is alles met elkaar verweven: geboorte en dood, vader worden en zoon zijn. De scherpte, humor, reflectie en emotie van de hoofdpersoon en de verrassende vorm maken Een leven tot een spannende toneelmonoloog de je niet onberoerd laat. 

Het werk van Nick Payne wordt over de hele wereld gespeeld en is verfilmd door Netflix en de BBC. 

“Kwetsbare oprechtheid en relativerende humor in monoloog over leven en dood.” 

Theaterkrant 

De voorstelling is zaterdag 17 december te zien in Theater Castellum.

Meer info en reserveren: Theater Castellum – Theater Castellum. De complete speellijst is te vinden op www.benjabruijning.nl 

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter