Het eerste Rampjaarconcert was een daverend succes

De Oude Hollandse Waterlinie viert dit jaar een jubileum. Deze waterlinie werd 350 jaar geleden in werking gezet toen de Republiek Holland werd aangevallen. Een regelrechte ramp!

In samenwerking met de Stichting Oude Hollandse Waterlinie pakt het Orkest van het Groene Hart dit najaar uit met een muzikaal programma dat de bezoeker meeneemt naar de gebeurtenissen rond 1672. Zaterdag 19 november vond het eerste concert plaats in de Kruiskerk in Woerden. Een daverend succes.

Ongeveer 120 aanwezigen genoten deze avond van een prachtig concert van het Orkest van het Groene Hart. Tijdens het Rampjaarconcert was voor het eerst het moderne en aangrijpende muziekstuk ‘1672’ te horen. Componiste José Retra heeft speciaal voor ons jubileum (350 jaar) dit muziekstuk geschreven. Daarnaast werden ook vrolijke klassiekers zoals  ‘Piet Hein een Hollandsche Rhapsodie’, gespeeld.

Wilt je ook zo’n klassieke muzikale avond mee maken met een programma waarin water, oorlog en triomfen de boventoon voeren? Dit kan nog op 3 december in de Adventkerk in Alphen aan den Rijn.

Ga voor meer informatie en tickets naar de website.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp