Mijnklimaatpartij lanceert nieuwe campage: elektrische deelauto’s

De nieuwe seizoens meet-up van mijnklimaatpartij  gaat over elektrische deelauto’s. De bijeenkomst is op 3 december vanaf 10.30 uur in de klimaatwinkel, Prins Hendrikstraat 10 in Bodegraven. Tijdens de meet up zal er ook een deelauto voor de klimaatwinkel staan om te demonstreren hoe eenvoudig het systeem werkt.

Er zijn al wel enkele deelauto’s in onze gemeente, maar die zijn nog niet elektrisch. En er zijn al wel elektrische auto’s, maar die worden nog niet gedeeld. Er is een wereld te winnen als dat gecombineerd wordt. De ambitie is dat er in alle dorpen een hup komt met elektrische deelauto’s, en als in meerdere straten mensen onderling tot afspraken komen.

Iedereen die interesse heeft in dit initiatief is welkom op de meet-up. Vanwege de ambitie om het ook in alle dorpen mogelijk te maken worden ook de dorpsoverleggen er bij betrokken. Jeroen van Leeuwen is een van de organisatoren. Hij woont in Reeuwijk Dorp en heeft daar al eerder rondgevraagd of er interesse is. “Ik maak er nu ook wel eens gebruik van, maar moet dan de auto ophalen in Boskoop. Ik woon in de nieuwbouwwijk Reesveld. Ik denk dat het best mogelijk is om dit ook in een dorp als hier van de grond te krijgen”.

Mede organisator en “klimaatburgemeester” Arthur van Dijk vult hem aan: “Ook als je al een elektrische auto hebt kan het interessant zijn om mee te doen, door die auto bijvoorbeeld in je straat of met je buren ter delen. Wij kunnen een standaard maken hoe dat te organiseren. Dat kan per huishouden ook enorm veel kosten besparen. Mensen realiseren zich vaak niet hoe duur het hebben van een eigen auto is”.

Voor Bram Tack, voorzitter van mijnklimaatpartij geldt echter vooral de winst in beperking van de klimaatlast, dus tegen de opwarming van de aarde. Bram Tack: “Dat mes snijdt aan twee kanten: door te delen hoeven er minder auto’s gemaakt te worden, en hebben we minder parkeerplekken nodig. En ik hoop dat er nu veel traditionele auto’s uitgaan en vervangen worden door elektrisch rijden. Laat iedereen die hier ideeën voor heeft of het wil helpen organiseren komen naar de meet-up op 3 december”.

Foto: de meet-up elektrische deelauto’s is 3 december in de klimaatwinkel

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter