Het veld bleef leeg dit weekend bij Rohda’76: Immens verdriet om Jasper ‘Jappie’ van Diemen (21)

Kijk naar de foto van Jasper van Diemen. Een portret waar de geur van verwachting vanaf spat. Een brede, uitnodigende lach. Een twinkeling in de ogen, een gezicht met een energieke uitstraling. Zo van: kom maar op met de toekomst, ik heb er zin in, ik ben er klaar voor. Maar op 18 november haalde de dood op brute wijze een streep door een beloftevolle levensloop. Te jong, veel te jong overleed ons gewaarde en zéér geliefde lid.

Het droevige nieuws over het overlijden van Jasper heeft ons diep geraakt. Dat geldt in het bijzonder voor de staf en spelers van het 1e en 2e elftal en zijn vroegere ploeggenoten van het 6e elftal. ,,Een sociale, warme jongen die erg geliefd was binnen de spelersgroep. Hij toonde altijd belangstelling voor anderen,’’ zo typeert trainer Arjen Linstra hem.
Arjen herinnert zich nog een oefenwedstrijd in de afgelopen winterperiode toen Jasper – als 2e elftalspeler – bij het 1e elftal mocht invallen en prompt scoorde. Iedereen gunde Jasper dat persoonlijke succes en uit een dolletje vlogen alle spelers en begeleiders hem om zijn nek.

Overal waar Jasper binnenstapte vulde hij de ruimte nadrukkelijk met zijn aanwezigheid. In de kleedkamer, in de kantine. Een pleaser en een verbinder die zich tot diep in het klokhuis van zijn gevoel liet kijken. ,,Als vriend stond hij altijd voor je klaar. Hij was toegankelijk, sociaal en benaderbaar,’’ omschrijft Steven Holthuijsen zijn overleden maatje, die trouwens door zijn vrienden steevast met de bijnamen Jappie of Ali werd aangesproken.

Na de trieste mededeling over Jaspers overlijden deelden vrijdagavond 18 november spelers, begeleiders en vrienden hun verdriet in onze kantine en zochten troost bij elkaar. Een indrukwekkende bijeenkomst en een gedenkwaardig eerbetoon aan Jasper. Datzelfde gold voor de condoleances die de spelers op zaterdag overbrachten aan de ouders van Jasper en daar nog een blik wierpen op hun overleden ploegmaat en vriend.

Voor komende donderdagavond 24 november staat er een herdenkingsdienst en een condoleance gepland. Wie over Jasper een persoonlijk bericht voor de nabestaanden wil achterlaten, kan de volgende link aanklikken: www.baeldeuitvaarten.nl/condoleren (code Jasper). Een dag later wordt Jasper begraven. Een verdrietig en loodzwaar moment. Zeker voor zijn vader Kees, moeder Anita, broer Thomas en zus Tessa. Wij wensen hen alle sterkte toe om het gemis van Jasper een plek te geven.

Bestuur van Rohda’76

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter