De Bodem daalt hard in Gouda

Ook het Groene Hart staat voor grote uitdagingen. Klimaatadaptie, bodemdaling, woningbouw. Om er maar een paar te noemen. De oplossingen die worden gekozen gaan in belangrijke mate bepalen hoe de regio zich in de toekomst verder gaat ontwikkelen. In het programma De toekomst van het Groene Hart gaat AnneMarie Visser in gesprek met zowel bestuurders als organisaties en inwoners die zich met deze problemen bezighouden of zich door laten inspireren.

In deze aflevering spreekt ze met Michel Klijmij-van der Laan. Wethouder in de gemeente Gouda met onder meer duurzaamheid, klimaat en stedelijk beheer in zijn portefeuille. Net als veel gemeenten in de regio heeft ook Gouda te maken met bodemdaling. De gevolgen zijn groot, want de stad dreigt langzaam weg te zaken in het water. Daarom wil Gouda een voortrekkersrol gaan vervullen op dit gebied en is dan ook blij dat sinds kort het Nationaal kenniscentrum Bodemdaling en Fundering zich heeft gevestigd in de binnenstad.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter