Gelijkspel ESTO voelt als verlies

De einduitslag van 2-2 voelde als verlies voor ESTO terwijl het pakken van een punt toch gunstig is in deze competitie waarin alles mogelijk is. Voor tegenstander Kagia voelde het als winst hoewel zij daar eigenlijk geen recht op hadden. Over de gehele wedstrijd gezien was ESTO beter. Dat blijkt ook uit de doelkansen die voor de Lissebroekers vrijwel nihil waren. Maar de twee die ze kregen, waarvan er één discutabel was, wisten ze wel te verzilveren. Dat gebeurde in de tweede helft toen ze al met 2-0 achterstonden.

Voor de rust was ESTO oppermachtig. Een angstig Kagia, dat veel fouten maakte, was niet bij machte het goede positiespel van ESTO te onderbreken. Het eerste doelpunt viel in de 17e minuut. Yannick Saeijs veroverde de bal op het middenveld en stoomde op naar de achterlijn. Een pass op maat gaf Pim de Visser de mogelijkheid eenvoudig binnen te tikken voor de 1-0 voorsprong. In de 40e mint verzilverde Wouter-Jan Bos, met moeite, een pingel die het gevolg was van een harde charge op Bas van Zoest. Er leek voor ESTO geen vuiltje aan de lucht voor een overwinning maar dat pakte toch even anders uit.

Na de rust stond er een ander Kagia op het veld die de angst van zich had afgeschud en de aanval zocht. Ook wisten beide ploegen inmiddels dat de scheidsrechter niet alles zag en teveel op afstand bleef van de acties op de mat. Veel extra inzet en handig gebruik van de omstandigheden gaf de ploeg uit Lisserbroek vleugels. Het leverde het nodige geduw, teveel gele kaarten en een toegekend buitenspeldoelpunt op. ESTO benutte de kansen niet en gaf daarmee de wedstrijd onnodig uit handen. Toch is een punt waardevol in deze competitie waarin de nummer 1 kan verliezen van de laatst geplaatste ploeg. Zo is ESTO met het behaalde punt op de ranglijst opgeschoven naar de 2e plaats. Dat kan volgende week zomaar anders zijn na de derby tegen RVC ‘33. De thuiswedstrijd begint om 14.30. Heel veel ESTOsupporters langs de lijn zal zeker helpen en zijn van harte welkom op de Kievitsheuvel in Bodegraven.