Bodegraven in TV programma Andere Tijden

Het historische NTR programma Andere Tijden zendt iedere vrijdagavond een aflevering uit over het Rampjaar 1672. Komende vrijdag wordt hierin verteld over het prinselijke hoofdkwartier bij Bodegraven.

De afgelopen tijd heeft u veel kunnen lezen over het Rampjaar, waarin onze Republiek van vier kanten werd aangevallen. Dat jaar stopten we het machtige Franse leger door middel van de Oude Hollandse Waterlinie. Prins Willem III vestigde zijn hoofdkwartier in Hofstede Kruidenburg, bij Bodegraven. Dit zou in 1672 uitgroeien tot het centrum van de ‘Hollandse Oorlog’, omringd door een groot legerkamp.

Michiel van der Burgt

Nieuwerbugger en waterliniekenner Michiel van de Burgt vertelt komende vrijdag, in de aflevering ‘Oranje slaat terug’, hoe dit hoofdkwartier er uit heeft gezien. En hij brengt een bezoek aan de Kruidenburg, waar de prins veel belangrijke gasten heeft ontvangen.

Voor de twee laatste afleveringen van de Andere Tijden serie is ook gefilmd tijdens de Najaarsmarkt. Bijvoorbeeld bij het historische gevecht rond de sluis en binnen het legerkamp in de Oude Zustertuin.

Komende vrijdag om 22:19 uur kunt u aflevering 6 van Het Rampjaar 1672 bekijken. Of kijk alvast vooruit via NPO Plus.

Het hoofdkwartier van de Prins

Deze zomer gingen EDGH.nl en Michiel pad om langs een paar belangrijke historische punten in de regio te fietsen. Uiteindelijke doel was het hoofdkwartier van de prins op de grens tussen Bodegraven en Zwammerdam.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter