Rampjaarconcerten

De Oude Hollandse Waterlinie viert dit jaar een jubileum. Deze waterlinie werd 350 jaar geleden in werking gezet toen de Republiek Holland werd aangevallen. Een regelrechte ramp! In samenwerking met de Stichting Oude Hollandse Waterlinie pakt het Orkest van het Groene Hart dit najaar uit met een muzikaal programma dat de bezoeker meeneemt naar de gebeurtenissen rond 1672.

Dirigent Jim Benjamin Roodnat heeft de muziekbibliotheek van die periode grondig uitgeplozen. Het orkest speelt bekende en minder bekende werken. Uiteraard mag de beroemde componist uit de baroktijd, Johann Sebastian Bach, niet ontbreken. Op de concertavonden krijgt aanstormend talent Samuel Golub alle ruimte voor een prachtig klavecimbelconcert. Ook in deze tijden hebben componisten zich laten inspireren door het Rampjaar. De Woerdense componiste José Retra heeft speciaal voor dit jubileum een hedendaags werk geschreven. Deze gloednieuwe compositie vertolkt met indringende muzikale klanken het wapengekletter en het oorlogsleed zoals dat zich in de winter van 1672-1673 afspeelde. Het stuk ‘1672’ beleeft in de reeks concerten z’n wereldpremière. 

De concerten worden gehouden op 19 november in Woerden in de Kruiskerk, op 26 november in Gorinchem in de Grote Kerk en op 3 december in Alphen aan de Rijn in de Adventskerk. Aanvang 20.00 uur. Kaarten verkrijgbaar via www.ovhgh.nl, bij de plaatselijke VVV’s en aan de zaal.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter