Masterclass History of Jazz door Michael Varekamp en Harry Kanters

Volgens Jazztrompettist Michael Varekamp is Jazz de muzieksoort van de vrijheid. De op improvisatie gebaseerde muziekstijl waarvan de wortels liggen in de Afro-Amerikaanse gemeenschap van begin 1900 in New Orleans. De in Bodegraven opgegroeide Varekamp werd zelf ooit gegrepen door een langspeelplaat van Louis Armstrong in de platenkast van zijn vader. Na zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag vertrok hij met een beurs naar New York en de rest is geschiedenis. Een indrukwekkende internationale carrière als trompettist, zanger, componist, organisator, radiomaker, theaterproducent en bandleider volgde. Samen met de uit Breda afkomstige en al even bekende jazzpianist Harry Kanters komt Varekamp in Januari naar het Groene HartHuys in Bodegraven voor de Masterclass History of Jazz. Een unieke gelegenheid voor muziekliefhebbers om alle geheimen én avonturen van de Jazz te ontdekken.

Vier avonden lang wordt de toeschouwer en vanzelfsprekend de luisteraar meegenomen in het verhaal van de Jazz. Vanaf het begin van het ontstaan van de jazz. Langs de invloeden van uit de ragtime, blues, folk en negrospiritual tot de jaren zestig. Het tijdperk waarin deze muzieksoort volop te horen was in ons land. Zoals bijvoorbeeld in het Kurhaus in Scheveningen. Waar wereldberoemde artiesten avond aan avond optraden.

Uiteraard is er van alles te zien en te horen tijdens de Masterclass. Van video tot live muziek. Iedere ‘aflevering’ duurt ongeveer twee uur. Helaas is het aantal deelnemers beperkt, dus snel opgeven is een must

Voor uitgebreide informatie en opgeven: https://www.groenehartjazz.nl/event/masterclass-history-of-jazz/

MZK!: In gesprek met Michael Varekamp

Speciaal voor het nieuwe muziekprogramma van EditieGroeneHart.nl kwam Michael Varekamp naar het GroeneHartHuys in Bodegraven en spraken we met hem over Jazz en de Masterclass.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter