Lokaal danstalent krijgt les van professioneel dansgezelschap in Castellum

Op vrijdag 18 november a.s. treedt het spraakmakende dansgezelschap ICK Amsterdam op in Castellum met de voorstelling ‘We want it all’. Speciaal voor de leerlingen van Balletschool Mirjam Ouwerkerk en Parkvilla Dans heeft Castellum een workshop georganiseerd. Leerlingen kunnen de voorstelling in combinatie met de 1-uur durende dansworkshop tegen gereduceerd tarief boeken. Deze workshop is een van de manieren waarmee het theater jong danstalent uit de gemeente Alphen a/d Rijn kennis laat maken met de professionele danswereld.

ICK Amsterdam staat onder leiding van Emio Greco en Pieter C. Scholten; winnaars van de Gouden Zwaan 2021 voor hun grote bijdragen aan de Nederlandse dans. De voorstelling ‘We want it all’ is een dynamische, afwisselende festival voorstelling van 1 uur; de perfecte kennismaking met het werk van dit toonaangevende gezelschap. Van Bach tot popmuziek van Queen, van theatraal tot sober en experimenteel, het komt allemaal voorbij.

Samenwerking dansscholen & Castellum – Castellum is gestart met een speciaal initiatief ‘Castellum Dance Crew’ genaamd. Hiermee wil het theater leerlingen van Alphense dansscholen mee op reis nemen in de wereld van de professionele dans. Deze workshop in combinatie met de voorstelling is hier de tweede activiteit van. Gaandeweg hoopt het theater dat meer dansscholen zich aansluiten en organiseert het theater meer randactiviteiten bij de dansvoorstellingen in dit seizoen.

Workshop DS/DM – Vrijdag 18 november a.s. vindt van 17.00 tot 18.00 uur de dansworkshop Double Skin/Double Mind plaats in Castellum. DS/DM is een dansmethode ontwikkeld door Emio Greco en Pieter C. Scholten, gegeven door een professionele docent, die verbonden is aan ICK Amsterdam. De oefeningen lopen organisch in elkaar over, veelal gestimuleerd door geluid en muziek.

Tickets – Kaarten voor de voorstelling zijn te koop via theatercastellum.nl Dansschool Mirjam Ouwerkerk en Parkvilla hebben een speciale code ontvangen, die hun leerlingen kunnen gebruiken om kaarten te kopen voor de voorstelling inclusief de workshop.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter