Sinterklaasintocht dit jaar voor laatst georganiseerd door BOV

Ook dit jaar arriveert Sint weer in Bodegraven centrum. Op 19 november zetten de goedheiligman en zijn pietermannen voet aan wal aan de Rijnkade. De Sintintocht wordt al vele jaren door de Bodegraafse Ondernemers Vereniging (BOV) georganiseerd en bekostigd. Aan deze jarenlange traditie lijkt een einde te komen. Verschillende oorzaken zijn aanleiding dat de BOV deze intocht volgend jaar niet meer organiseert.

Elk jaar weer werd met veel enthousiasme de intocht van de Sint in het centrum van Bodegraven georganiseerd door de BOV. De laatste jaren werd het echter steeds moeilijker om het evenement op een verantwoorde manier te realiseren. In coronatijd zijn alternatieven bedacht om toch iets te kunnen doen binnen de beperkingen van de afgekondigde coronamaatregelen. Ook in andere gemeenten zie je de worsteling om een dergelijk evenement veilig te kunnen neerzetten.

Door de sterk toegenomen regeldruk van onder andere de Veiligheidsregio is er niet aan te ontkomen dat de kosten enorm zijn gestegen. Gecertificeerde verkeersregelaars, afzettingen met dranghekken, verkeers- en beveiligingsmaatregelen zijn enkele voorbeelden hiervan. Maar ook de benodigde vele handen die het werk lichter moeten maken zijn steeds moeilijker te vinden. Voorts speelt de lagere bijdrage die de BOV uit Ons Fonds krijgt een rol bij het financieringsplaatje voor dit evenement.

De BOV kan terugzien op een bijzonder lange periode waarin zij dit feest met veel plezier heeft mogen organiseren. De huidige omstandigheden hebben het bestuur met pijn in het hart doen besluiten om dit evenement volgend jaar niet meer op de activiteitenkalender te plaatsen. Dit besluit is medegedeeld aan de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De BOV doet hierbij een oproep aan gemeente en andere organisaties om het stokje over te nemen. Natuurlijk is de BOV bereid om desgewenst een helpende hand te bieden.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
WhatsApp