Nieuwe tankautospuit voor Gouda: Brandweer Hollands Midden moderniseert

Behulpzaam, daadkrachtig en deskundig; dat zijn de waarden waar de brandweer voor staat. Om deze waarden ook in de toekomst optimaal in te kunnen vullen, krijgen de kazernes in Veiligheidsregio Hollands Midden nieuwe voertuigen. Voor de kazerne Gouda gaat het om twee tankautospuiten. Op vrijdag 25 november 2022 neemt brandweerkazerne Gouda de eerste van twee nieuwe tankautospuiten in ontvangst. Het tweede nieuwe voertuig wordt in 2023 overgedragen aan de kazerne.

BHM vernieuwt

Brandweer Hollands Midden (BHM) vernieuwt dus. Alle kazernes krijgen in 2022 of 2023 nieuw materieel geleverd. Dit kan gaan om een autoladder, een tankautospuit en/of een WTS-500. De huidige autoladders zijn twintig jaar oud en zijn aan vervanging toe. De nieuwe autoladders zijn technisch beter uitgerust, zijn meer wendbaar en de ladder zelf kan een knik maken; handig in dichtbebouwd gebied. De te vervangen tankautospuiten zijn nog uit de tijd van voor de regionalisering en zijn technisch en financieel afgeschreven. De WTS-500, waarbij WTS staat voor Water Transport Systeem, is een geheel nieuw voertuig waarmee de veiligheidsregio inspeelt op veranderde beschikbaarheid van bluswater. Deze voertuigen zijn inmiddels al operationeel.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter