De Zingende Zalmvissers komen naar De Spil in Reeuwijk

Vrijdag 25 november komen de Zingende Zalmvissers naar De Spil in Reeuwijk en wie dit enthousiaste mannenkoor uit Ammerstol nog niet kent, maar wel van Nederlandstalige vissers- en zeemansliederen houdt, mag dit optreden tussen 14.30 en 16.00 uur niet missen.

Het koor is in 2005 spontaan ontstaan ter gelegenheid van toen nog Koninginnedag. De mannen zongen op dat moment al bij verschillende koren in de omgeving en traden die dag voor het eerst met elkaar op tijdens het open podium. Tegenwoordig bestaat het koor uit 27 zangers en wordt muzikaal begeleid door een drietal accordeonisten, een gitarist, een contrabassist en een slagwerker onder leiding van de dirigent, Ineke Sleeuwenhoek. Bij de officiële oprichting van de vereniging in 2010 kreeg het koor de naam “De Zingende Zalmvissers” Ammerstol.

De Zingende Zalmvissers treden vooral op tijdens culturele dagen, korenfestivals, maar ook bij diverse andere gelegenheden, zoals bruiloften en partijen, (zorg)instellingen, ouderenbonden, rommelmarkten, braderieën etc. Volgende week vrijdag dus ook in de Spil in Reeuwijk-Brug.

De zaal gaat open om 14:15 uur. De kosten zijn € 3 per persoon, inclusief een kopje koffie of thee. Iedereen is welkom.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter