Woerden wordt duurzamer!

Duurzaamheid, je wordt met deze term dagelijks geconfronteerd. Maar hoe integreer je concrete duurzame oplossingen binnen je stad of gemeente? Dit onderwerp heeft Woerden Marketing onderzocht en heeft een duurzaamheidsplan gelanceerd om samen met Stadshart Woerden en Duurzaam Woerden (de Duurzaamheidswinkel) concrete acties uit te voeren om Woerden als een duurzame bestemming neer te kunnen zetten.

‘Woerden als duurzame bestemming neerzetten’

Duurzaamheid is de toekomst van elke stad en gemeente en kan veel toegevoegde waarde bieden. Steeds meer consumenten houden zich bezig met duurzaamheid en willen een duurzamere leefstijl. Corona en de huidige crisis hebben ook gezorgd voor een versnelling op het gebied van verduurzaming. Maar verandering begint bij jezelf en daarom hebben deze partijen de handen ineen geslagen om concreet aan de slag te gaan.

De samenwerking voor een duurzamere bestemming richt zich op een aantal zaken zoals het duurzame aanbod van Woerden promoten, het meerdaags verblijf in Woerden stimuleren en duurzame arrangementen ontwikkelen, het duurzaam vervoer stimuleren en meer aandacht voor inclusiviteit en toegankelijkheid genereren. Hiervoor zal er op de platforms van Beleef Woerden en het Stadshart een speciale pagina worden ontworpen waar de doelgroep uit kan putten voor een duurzaam verblijf in Woerden en wordt de doelgroep geïnformeerd via social media.

Duurzaamheidsacties

De aftrap van de acties bestaat uit het verzorgen van gastvrije en duurzame ‘welkom in de winkel’ borden voor alle winkeliers in Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld. Deze borden zijn gratis voor elke winkelier in de gemeente. Een vriendelijke actie om de consument te laten zien dat ze van harte welkom zijn in de winkels. Dat vanwege de energiecrisis de deur niet open staat om hiermee besparend bezig te zijn wordt nog eens extra onder de aandacht gebracht op de welkomstborden. En voor winkeliers die dat willen is er voordelig een draadloos voordeurbelletje aan te schaffen. Daarmee kunnen winkelbezoekers die dat nodig hebben, geholpen worden bij het openen van de deur.

Naast deze aftrapactie zetten we in op afvalvrij shoppen middels een groene shoppingroute, een streekproductenroute ontwikkelen en een groene actie ontwikkelen waarbij er minder grijs en meer groen in de stad ontstaat.

Samenwerking

Een kerngroep bestaande uit Woerden Marketing, Stadshart en Duurzaam Woerden heeft dit plan omarmd en de aftrap van de duurzaamheidsacties opgepakt. We willen echter graag dat meer partijen zich aansluiten en meedenken over Woerden als duurzame bestemming. Geïnteresseerden kunnen zich hiervoor aanmelden. Dat kan via wietske@woerdenmarketing.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter