Open dagen unieke hbo ict-opleiding

Op donderdagen 17 en 24 november verzorgt ICT Praktijk Academie twee Open Dagen voor nieuwe studenten. Op 17 november zijn de IT’ers in de dop welkom in Alphen aan den Rijn, de week erop in Gouda.

ICT Praktijk Academie biedt een hbo-bachelor opleiding Informatica. Maar wel een opleiding voor aanpakkers, voor studenten die het liefst in de praktijk leren, of in elk geval meteen in de praktijk willen brengen wat ze leren. Je hebt één dag in de week klassikaal les en de andere vier dagen werk je bij een bedrijf en pas je de opgedane kennis toe. Ideaal, want je onthoudt immers beter als je wat je geleerd hebt ook meteen in praktijk kunt brengen!

Niet alleen studenten zijn blij met deze vorm van studeren, ook IT-bedrijven verwelkomen de studenten met open armen. En vooral dit laatste is hét unieke punt van ICT Praktijk Academie. Wie zich als student aanmeldt, wordt zorgvuldig gematcht met een leerbedrijf. Je solliciteert zelf, maar de school geeft je tips en soms een 1-op-1 training om van je sollicitatie een succes te maken. Andersom weten de leerbedrijven dat er geen studenten bij hen op gesprek komen die niet bij hen passen.

De studie is een erkende hbo-opleiding, waarbij de student één dag per week naar school gaat. De inhoud van de studie wordt aangeboden door NCOI, de leslocatie kan de student zelf kiezen. ICT Praktijk Academie zorgt voor hulp bij inschrijving en bij het zoeken van een passende werkgever in de branche waar de student aan de slag wil. Die studiebegeleiding is nog een aspect waarom de huidige studenten de school zo waarderen.

Er zijn vier bijeenkomsten: donderdag 17 november om 16:00 en 19:00 uur zijn de studenten welkom bij Aster ICT, een bedrijf waar inmiddels meerdere studenten met plezier aan de slag zijn naast hun studie. In Gouda zijn de potentiële studenten welkom op de locatie van ICT Praktijk Academie zelf in het gebouw ‘Mirakel Theater’ aan de Nieuwe Gouwe Westzijde. Daar worden zij ook om 16:00 en 19:00 uur in een uur bijgepraat over de studie-inhoud en de wijze waarop ICT Praktijk Academie werkt.

Uiteraard is er volop ruimte om vragen te stellen. Aanmelden is gewenst. Exacte locaties en een aanmeldformulier staan op ictpraktijkacademie.nl

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter