Mobiele Milieustraat 11 tot en met 26 november in Bodegraven-Reeuwijk

Deze maand komt de Mobiele Milieustraat weer naar de inwoners toe. De Mobiele Milieustraat is deze maand te vinden in Nieuwerbrug, Waarder, Driebruggen, Bodegraven-Noord, Bodegraven-Zuid, Reeuwijk-Brug en Reeuwijk-Dorp. Inwoners kunnen er terecht voor het gratis inleveren van klein grof huishoudelijk afval.

Na het succes  eerder dit jaar komt de verplaatsbare afvalunit van Cyclus weer naar de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Inwoners kunnen hier kleine beetjes afval inleveren dat niet bij het restafval hoort, maar dat normaal gesproken naar de milieustraat gebracht moet worden. Denk hierbij aan klein chemisch afval (zoals verfblikken en batterijen), kleine elektrische apparaten (zoals een föhn en laptop), harde kunststoffen (zoals speelgoed en plantenbakjes), metalen (zoals een koekenpan of ijzerdraad), hout (zoals een fotolijstje of krukje) en oud papier en karton. De hoeveelheid die u inlevert moet in een grote boodschappentas passen. Grotere spullen horen thuis op de milieustraat.

U vindt de Mobiele Milieustraat hier:

  • Nieuwerbrug bij het Wierickehuis: vrijdag 11 november, 9-12 uur
  • Waarder bij de Huiskamer van Waarder: woensdag 16 november, 9-12 uur
  • Driebruggen bij de Hersteld Hervormde Kerk: woensdag 16 november, 13-15 uur
  • Bodegraven-Noord bij het gemeentehuis: vrijdag 25 november, 9-12 uur
  • Bodegraven-Zuid bij winkelcentrum Broekvelden: vrijdag 25 november, 13-15 uur
  • Reeuwijk-Brug bij zalencentrum De Brug: zaterdag 26 november, 9-12 uur
  • Reeuwijk-Dorp bij Vergeer Holland: zaterdag 26 november, 13-15 uur

Voor een bezoek aan De Mobiele Milieustraat hoeft u niet vooraf te reserveren.

Van afval naar grondstof

Uit onderzoek blijkt dat er ongeveer 15% aan grof huishoudelijk afval tussen het restafval zit. En dat is zonde, want ook van deze afvalstromen kunnen weer nieuwe grondstoffen gemaakt worden. Het ingeleverde afval bij De Mobiele Milieustraat wordt gerecycled en gebruikt voor nieuwe producten. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee. Daarnaast kunnen inwoners bij de Mobiele Milieustraat ook terecht voor informatie en advies over afval scheiden. Zo dragen we samen bij aan de landelijke doelstelling ‘Van Afval Naar Grondstof’.

Meer informatie

De gemeente biedt u de Mobiele Milieustraat van Cyclus aan. Dorps- en wijkteams helpen mee om de actie een succes te maken. Zo vestigen ze de aandacht op het schoonhouden van de eigen buurt. In Reeuwijk-Brug organiseert het wijkteam een zwerfafvalinzameling en ook in Bodegraven-Noord zorgt het wijkteam voor extra activiteiten.

Meer informatie over De Mobiele Milieustraat vindt u op de website van Cyclus, de digitale afvalkalender of in de Cyclus afval-app. Voor vragen neemt u contact op met Cyclus via info@cyclusnv.nl of telefonisch via 0182-547500 (op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur).

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter