Hart voor Bodegraven blij met Rhynleve-plan

Initiatiefgroep Hart in Bodegraven is “aangenaam verrast” door het plan van Rhynleve Vastgoed en Burggraaff Holding voor de bouw van een wooncomplex aan de kop van de Kerkstraat, het Pastorieplein en het Voorplein.

Rond dat complex hoort een “mooie, groene en sfeervolle leefomgeving. Onze plannen voor de openbare ruimte rond de iconische Dorpskerk passen daar heel goed in.” Dit staat in een brief die wordt behandeld tijdens de maandelijkse inspraakbijeenkomst van de gemeenteraad op woensdag 9 november, aanvang 20.00 uur. Men spreekt de hoop uit dat de gemeenteraad geen belemmering ziet voor het verlenen van een omgevingsvergunning aan Rhynleve en Burggraaff door burgemeester en wethouders.

De groep wil doorgaan met het ontwikkelen van een “haalbaar en realistisch plan” voor het herinrichten van de Oude Markt vóór de Dorpskerk en het vroegere kerkhof (“Sint Gallushof”, naar de vroeg-middeleeuwse stichter van de kerk) daarachter. Dat de Centrumvisie Bodegraven geen perspectief biedt voor die twee projecten is voor de initiatiefgroep niet een reden daarmee te stoppen, liet zij eerder weten. Geld en parkeren in het centrum zouden “flinke hobbels” zijn. Particuliere fondsen en de Provincie kunnen echter, aldus de groep, “goede mogelijkheden” bieden naast crowdfunding (geld ophalen bij het grote publiek). Het parkeerprobleem is oplosbaar zijn met 100 extra parkeerplaatsen in het centrum, stelt men.

Nieuwe parkeergarage De agenda voor 9 november vermeldt ook een brief van Jetze Kamerling, slager aan de Kerkstraat. Samen met een lokale vastgoedadviseur breekt hij een lans voor een nieuwe parkeergarage onder het Voorplein, te gebruiken door huidige en toekomstige bewoners, met woningen daarboven. “De huidige parkeerproblemen in het Centrum kunnen we hiermee oplossen en het Kerkplein kan geheel autovrij worden gemaakt. De Dorpskerk is dan ontdaan van autoblik.”

De Oude Markt is nu nog een ‘blikveld’, maar straks misschien een sfeervol dorpsplein zonder blik… (Foto Arne van der Ben Photography Bodegraven)

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter