Daar wordt aan de sluis geklopt

Het is de BOV weer gelukt: op zaterdag 19 november komt de enige echte Sinterklaas naar Bodegraven! Om 14.00 uur komt hij met zijn pieten aan bij de sluis om alle kinderen te begroeten met handen, high-fives en snoepgoed.

Het Pietenorkest reist voor de Sint uit en zorgt al van 11.30 tot 12.30 uur voor sfeer in het Winkelcentrum Broekvelden. Maar wie de goedheiligman wil zien, zoekt natuurlijk de beste plek op de Rijnkade om hem bij aankomst bij de sluis toe te zwaaien.

Vanaf de sluis vaart Sinterklaas nog een klein stukje door, waarna hij op zijn schimmel en omringd door zijn pieten door het centrum rijdt. Om 14.30 uur betreedt hij het Raadhuisplein en spreekt hij de toegestroomde kinderen toe. Een uur later vertrekt hij weer, want er zijn nog veel voorbereidingen te treffen om iedereen op tijd cadeautjes te bezorgen!

Kleurwedstrijd
Sinterklaas zoekt altijd tekeningen om zijn tijdelijke onderkomen in Nederland mee te versieren. Daarom kunnen kinderen op school de Sinterklaas-kleurplaat van de Bodegraafse Ondernemersvereniging ophalen en kans maken op een mooie prijs.

De kleurplaten kunnen op de dag van de intocht tussen 14.30 en 15.30 uur worden ingeleverd in de speciale Sinterklaas-brievenbus op het Raadhuisplein. Elk kind dat een kleurplaat inlevert, ontvangt een traktatie en de drie mooiste tekeningen worden beloond met een extra cadeau. De prijswinnaars krijgen uiterlijk 26 november bericht.

MEER

Deel dit bericht:

Facebook
Twitter